Blog

Dražší X levnější #1

26.06.2015 14:52
Často pozoruji otázku, zda je velký rozdíl v drahém a levném make-upu. Proto jsem porovnala oba make-upy a přináším výsledek.
 
1) CHANEL - Vitaluméere Aqua  ( 900,-)
 
2) MISS SPORTY - Mission Correction (80,-)
 
 
 
Oba make-upy jsou velmi příjemné na pleti, dobře se s nimi pracuje a mají příjemnou parfemaci. Lepší krycí schopnosti má Miss Sporty - zřejmě díky tomu, že má v sobě obsažené (kromě make-upu) i rozjasňovač (highlighter) a korektor (concealer). Právě díky korektoru má tento make-up nepatrně větší hustotu, proto je nutné ho rychleji roztírat a zapracovat do pleti.
 
K make-upu od Miss Sporty používám podkladovou bázi nebo mastnější pleťový krém, aby se lépe make-up roztíral. Lépe se aplikuje štětcem a je dobré si s aplikací déle pohrát. Tento make-up není vhodný vrstvit - má tendenci dělat na pleti křupičku!
 
Chanel je tekutější a lehčí, velmi dobře se roztírá a má dlouhou výdrž. Výhodou je také SPF15. Dobře se nanáší i houbičkou.
 
Kvalitou jsou oba make-upy srovnatelné - nepozoruji žádné velké výhodu dražšího make-upu od Chanel (po výběru vhodnějšího make-upu z drogerie budou téměř totožné).